Renovera ditt hus

Renovera köket

Oavsett om det är för ens egna välmående eller i hopp om att få ut ett lite högre pris för sin snart sålda lägenhet eller hus så är en renovering av köket ofta det som, tillsammans med en renovering av badrummet, gör mest för helhetsintrycket man får av lägenheten eller huset.

Ett kök med slitet golv och omoderna tapeter sänker intrycket för hela byggnaden och vill man sälja huset i fråga så är just det en sak man ofta vill undvika.

En renovering av ett kök behöver inte bli alltför dyrt

Ofta drar man sig för att renovera ett kök. Så länge det fortfarande är funktionellt så låter man det vara. Anledningen är allt som oftast att en renovering av ett kök är förknippat med höga kostnader. Ett nytt kök kan kosta allt mellan 20 000 upp till och med flertalet hundrahusen beroende på vilka material och vitvaror man väljer. Men även om storleken på den egna plånboken är liten så behöver man inte misströsta. Det behöver nämligen inte kosta allt för mycket att ordna så att ens kök plötsligt ser ut som nytt igen.

 

Satsa på saker man ser

Att byta ut alla vitvaror kan kosta väldigt mycket pengar. Kanske behöver man bara byta några få och kanske kan man få tag på kvalitetsvaror begagnat annars är det ett område som det är svårt att spara pengar på då även de billigare maskinerna ofta kostar stora summor. Det man dock kan göra som inte kostar så mycket pengar är att måla om alla köksluckor samt laga eventuella skador på desamma. Se till att göra det samma med väggar och tak och köket kommer redan där att se helt annorlunda ut. Vill man dessutom gå ett steg längre så kan man även byta ut köksbänken. Det finns idag väldigt fina konstgjorda alternativ till ek och furu och kostnaden för dessa ligger betydligt lägre än för bänkar i trä eller sten.

Välj ett klickgolv som ser ädelt ut

Ett bra trick för att få köket att se mer exklusivt ut än vad det faktiskt är, är att lägga in ett nytt parkettgolv i det samma. Enklast och billigast blir det om man väljer ett klickgolv och lägger in det själv. Idag finns det till och med varianter i äkta trä att välja och därmed är gränsen mellan klick- och äkta parkett nästan omöjlig att urskilja.

ashe