Renovera ditt hus

Renovera badrummet

En av de allra vanligaste förbättringarna som människor väljer att göra när det kommer till att renovera sitt nyinköpta hus eller det hus som senare är tänkt att säljas är renoveringen av badrummet. Man brukar säga att även om man har tänkt att bo kvar i sitt hus så är det bra att göra en helrenovering av badrummet ungefär vart 15:e eller vart 20 år. Spruckna kakelplattor och rostiga rör kan nämligen leda till svåra fuktskador på resten av huset vilket i slutändan kan komma att kosta långt mycket mer än en renovering av badrummet skulle gjort från början.

Helkaklat inte längre en trend

Länge var trenden när det kom till badrum att man skulle kakla upp väggar från golv till tak. Så är det inte längre. Eftersom byggbestämmelserna ger en viss frihet med var man är tvungen att skydda sina väggar så finns möjligheten att bara delvis kakla upp badrummet. Vad som är väldigt populärt är att kakla de delar där vatten riskerar att landa på väggen för att sedan använda vit puts på resten av ytorna. Det ger ett öppnare och fräschare intryck än när man kaklar upp hela badrummet.

Välj en duschkabin istället för ett badkar

Handen på hjärtat, när badade du i ditt badkar senast? Ett badkar är skrymmande och ofta inte heller speciellt vackert att titta på. Varför inte ta och utnyttja platsen som blir över när man byter badkaret mot en rymlig duschkabin istället. Vill man inte ha en klassisk duschkabin så kan man för att uppnå en spaliknande känsla välja att avgränsa badrummet med en glasvägg och på så sätt bygga sig en egen dusch i spa-format.

ashe