Bygg ditt hus

Bygg från grunden eller välj modulhus

När man har hittat den perfekta tomten, oavsett om det handlar om den natursköna upplevelsen med utsikt över vattenlinjen eller hörntomten i det nya barnvänliga området, så gäller det att komma fram till ett beslut i frågan om huruvida man vill har total kontroll över byggprocessen eller om man vill spara lite tid och pengar men ändå till viss del få tillgång till ett unikt boende.

Välj modulhus om det skall gå snabbt

En av de många fördelarna med ett modulhus gentemot ett hus byggt helt utifrån ritningar gjorda av en själv eller en arkitekt är att ett modulhus går så mycket snabbare att uppföra. När man köper ett modulhus så kan man i stort sett beställa ett nyckelfärdigt hus vilket givetvis sparar väldigt många månader av väntan. Huset produceras då på annan plats och även om väntetiderna kan variera stort från leverantör till leverantör så är det ändå en väldigt mycket snabbare process än den där man väljer att bygga helt själv från grunden.

Välj hus ritat av en arkitekt om du vill ha ett helt unikt boende

Oavsett hur många tillval och korrigeringar man tillåts göra på sitt modulhus så blir det ändå inte detsamma som om man väljer att bygga sitt alldeles egna hus efter egna ritningar. Ett modulhus kan bara anpassas till en viss grad och i slutändan får man det man betalar för, ett serieproducerat hus anpassat för att passa så många människors behov som möjligt. Känner man alltså att ens behov av individanpassad planlösning är väldigt stort så rekommenderas absolut att bygga med hjälp av en arkitekt. På så sätt får man full kontroll själv och kan göra precis som vill inom ramen för de bygglov som godkänts för tomten.

Modulhus betydligt billigare

Det går inte att bortse från att ett modulhus är ett betydligt billigare alternativ än ett arkitektritat hus. Eftersom husen serietillverkas och skeppas ut i mer eller mindre färdigt tillstånd så kan producenterna hålla ned priset på husen. Därmed har modulhuset en väldigt stor ekonomisk fördel gentemot det arkitektritade huset. Vilket pris man sedan själv sätter på känslan av att kunna påverka minsta lilla detalj, från kökets utformning till och med badrummens storlek, är naturligtvis individuellt. Som byggherre måste man noga fundera på hur viktigt det är med absolut kontroll.

ashe