Bygg ditt attefallshus

Viktigt att tänka på innan man bygger ett attefallshus

Först och främst så skall man noga överväga vad man har tänkt att använda huset till. Är det en car port för den andra bilen eller är det ett kallförråd för att ställa redskap i över vintern. Är det ett garage eller en gäststuga eller skall det till och med tjäna som helt fristående bostad vilken hyrs ut för att ge en extra inkomst? Beroende på vilket alternativ som är det riktiga så behöver man välja olika varianter av byggsatser.

Kolla med grannarna

Även om man inte behöver bygglov för ett attefallshus och även om ingen av grannarna faktiskt kan stoppa bygget av det samma så länge de givna reglerna hålls så kan det trots det vara en bra ide att först prata med dem om planerna. Det är på intet sätt värt att starta ett fullt krig med sina grannar över en extra tillbyggnad. Dessutom har de allra flesta inga invändningar utan blir mest glada över att överhuvudtaget bli tillfrågade.

Se upp med externa bostäder

Om huset är tänkt som permanent bostad så tillkommer en väldigt massa regler som annars inte behöver följas. Se till att vara informerad om vad som gäller hos er och vilka föreskrifter som behöver följas om ni planerar att hyra ut.

ashe