Bygg ditt attefallshus

Bygga ett eget attefallshus eller köpa färdigt?

Skall man satsa på att köpa ett färdigt attefallshus, bygga ett helt eget efter egna ritningar eller kanske köpa en färdig byggsats och sedan modifiera huset efter egna önskemål?

Egentligen står man inför samma val när man skall bygga ett attefallshus som när man skall bygga ett riktigt hus. Bara det att valen inte är lika avgörande och att de val man faktiskt gör har mycket mindre konsekvenser.

Se till att vara klar över vad huset skall användas till

Först och främst gäller det att ha klart för sig vad man skall ha attefallshuset till. Är det ett uthus tänkt att nyttjas som kallförråd eller är det en gäststuga som används av barnen när de hälsa på? När det valet är färdigt så kan man börja titta på olika alternativ. Att köpa en byggsats är oftast det bästa alternativet oavsett vad man skall ha huset till. Det är kostnadseffektivt och sparar dessutom en väldigt massa arbete för byggherren. Byggsatserna kommer i numrerade delar och den som är lite händig klarar utan problem av att sätta ihop huset själv. Att köpa helt färdiga hus kan vara ett alternativ för den som inte har möjlighet att snickra själv. Det blir dock en väldigt mycket dyrare lösning.

ashe