Bygg ditt attefallshus

Hus baserade på moduler

Att bygga ett alldeles nytt och fint hus på en helt oexploaterad och ny tomt med mark på sin egen fastighet är nog något som väldigt många drömmer om att göra. Om inte nu på en gång så kanske någon gång längre in i framtiden när den privata ekonomin tillåter det och man har en klar och tydlig plan. En plan för vilket slags hus man vill bygga.

Att dessutom bygga ett alldeles eget hus som man själv har ritat från grunden eller åtminstone varit med och tänkt ut eller designat är någonting alldeles extra som inte alla lyckas med att göra. Och det går inte alltid heller av rent byggtekniska anledningar. Det kan finnas idéer som är kittlande för många arkitekter men som helt enkelt av en eller annan anledning inte alls går att genomföra.

För den som inte vill bygga något alldeles unikt men ändå kunna välja vilket slags hus man vill bo i finns det en del olika intressanta lösningar med så kallade moduler.

Istället för att rusa runt till många olika aktörer på någon slags Kampanjjakt i syfte att hitta det alla lägsta priset så bör man försöka inrikta sig på att hitta några få företag som har modul-hus som man gillar och sedan titta närmare på deras alternativ. Eller också kan man förstås anlita en arkitekt, och i det läget med fördel välja en arkitekt som har en portfolio som man gillar. En arkitekt som har ritat många olika hus tidigare som man gillar. En arkitekt som har ett öga för detaljer och bryr sig om att det ska bli riktigt fint och perfekt. Fast helt perfekt kan det förstås kanske inte riktigt bli, men man kan åtminstone sträva efter ett så fint och vackert hus som möjligt som i största möjliga mån motsvarar ens önskemål.

Väljer man att anlita en arkitekt som kan bidra med innovativ arkitektur så får man å ena sidan ett unikt hus som är ritat från grunden utifrån ens önskemål men å andra sidan så kan det bli betydligt dyrare än att köpa ett hus baserat på olika moduler. Hus baserade på moduler kan ju produceras en i massa olika varianter och kombinationer beroende på vad man föredrar, men de har vissa grundläggande beståndsdelar som man kan producera i stora mängder. Det gör att man kan pressa ner priserna rejält. Ett företag som man till exempel kan anlita är Myresjöhus som är ett företag som har sysslat med att bygga hus i många år. De har sitt huvudkontor nere i Småland men kan hjälpa till att bygga och uppföra hus på många olika tomter runt omkring i hela vårt avlånga land. Trots att deras hus i grund och botten bygger på moduler så har de ett flexibelt koncept och flera olika stilar att välja mellan.

ashe