Bygg ditt attefallshus

Hur inreder man ett attefallshus?

Eftersom ytan i ett attefallshus är begränsat av byggreglernas maximalt tillåtna yta så gäller det att inreda sitt attefallshus på allra bästa sätt. Temat på inredningen av hela huset i fråga, oavsett om det skall tjäna som förråd eller som bostad, är så kallat compact living.

Bygg in hyllor i väggarna

Att bygga in exempelvis bokhyllor i själva väggarna är inte bara ett snyggt men också ett väldigt platssparande alternativ. En fristående bokhylla tar upp både vägg- och golvyta och gör dessutom att det optiska intrycket hos betraktaren blir minder.

Utnyttja varje centimeter död yta för smart förvaring

Visserligen är en säng som går att fälla ut från väggen naturligtvis det som sparar mest plats. Men de flesta vill ändå välja en säng som i första hand är bekväm. Det gör dock att väldigt mycket från den givna ytan försvinner i så kallad död yta. Detta kan man först och främst undvika genom att man över dagen använder sängen som exempelvis en soffa samt att man ser till att bygga in smarta förvaringslösningar under och över sängen. Tillsammans med de ovan nämnda inbyggda bokhyllorna ser man då till att utnyttja hela ytan i det lilla huset.

ashe