Bygg ditt hus

Jobb inom byggsektorn i Stockholm

En av de branscher som växer allra snabbast i Stockholm är byggsektorn. Anledningen till detta är att Sverige är ett land som växer fort, både med människor från utlandet, men också genom att fler människor flyttar in i städerna. Stockholm är en av de städer där det råder bostadsbrist varpå det nu byggs i en mängd olika förorter. På grund av detta behövs det fler anställda inom byggsektorn. Därför kommer denna artikel att gå igenom olika typer av jobb som man kan söka inom byggsektorn i Stockholm.

Jobba som plåtslagare

En av de branscher som växer snabbt är plåtslageri. Det finns en mängd olika bra arbetsgivare, bland annat Norrmalms plåtslageri som är baserade utanför Stockholm. Denna bransch växer fort då alla nya hus behöver ha både tak och balkonger exempelvis. Genom att tak ofta önskas kombineras med solceller kräver det att experter är involverade för att se till så att allt byggs på rätt sätt.

Jobba med bygg och renovering

Ett annan bra bransch att få jobb inom är bygg och renovering av hus och lägenheter. Många lägenheter i Stockholm är nämligen relativt gamla. Detta innebär att köpare ofta vill anlita hantverkare som är vana vid att bygga om olika lägenheter inne i staden. Således finns det mycket pengar att tjäna på att bygga och renovera bostadsrätter inne i Stockholm, vilket i sin tur gör att företagen som erbjuder dessa tjänster behöver anställda.

Utöver jobb inom bygg och renovering av hus och lägenheter finns det också många jobb inom storbyggen. Exempelvis inom företag som specialiserar sig på att bygga höghus och olika typer av företagslokaler och arenor. Många av de svenska idrottslokalerna är relativt gamla, varpå kommuner nu vill rusta upp dessa eller bygga helt nya.

ashe